Pointman Kft.

TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ!

Az uborkaszezonnak lassan vége: hogyan lehet gyorsan új állásod?

Szerző: Posfai Tünde | Fotó: Yan

A nyári időszak egyáltalán sem haszontalan és elvesztegetett idő: akkor sem, ha az álláskeresők táborát erősíted. Tény, egy kis uborkaszezon mindig van, hiszen a cégvezetők és HR-esek is járnak nyaralni (jó esetben), de komoly leállásokat senki nem engedhet meg magának. Sőt, Neked azt sem árt szem előtt tartani, hogy az ősszel piacra kerülő állásokra is MOST tudsz felkészülni.

Az uborkaszezonnak lassan vége: hogyan lehet gyorsan új állásod? - 1. kép

Az első lépések: hogyan állj bele hatékonyan az álláskeresésbe, ha ősszel új helyen akarsz dolgozni?

Miután regisztráltál a fontosabb portálokra, munkáltatók karrier-oldalaira, menj el strandolni. Edd meg azt a lángost. Csússz le a csúszdán az aquaparkban a gyerekkel, ha van, ha meg nincs, akkor azért, mert jó buli. Élvezd a tengeri levegőt, a pihenést vagy a kirándulásokat. Ezek talán közhelyek, de mindenki életének a részei. És akkor se tagadd meg magadtól, ha épp nem tudod, merre folytatod a karriered. Hiszen az álláskeresés nulladik lépésként, VELED kezdődik.

Ezután pedig jöjjön az álláskeresés cselekvő része...

 

1.Miután rápihentél a helyzetre, teremtsd meg az alapokat. Mérd fel, mit szeretnél, miért szeretnéd, és hogyan kívánod elérni.

2. Lásd tisztán azt is, milyen értékekkel bírsz, és ezekkel milyen lehetőségeid vannak a piacon.

3. Ezután jöhet a stratégia kidolgozása: cselekvési terv nélkül nincs sikeres elhelyezkedés, még a legintuitívabb embernek is szüksége van követhető lépésekre egy olyan piacon, ami folyamatokra épül.

4. Itt lép be a LinkedIn és a CV, mint eszközök a célod elérésére.

5. Illetve, utolsó lépésként, itt válik fontossá a felkészülés az állásinterjúra is.

A sikeres álláskeresés tehát nem a CV-nél, és nem is a lemondott nyaralásnál kezdődik...! Mit kell most megtenned a sikerért?

Ragadd meg a lehetőségeidet, és vedd észre, a cselekvésnek mindig a jelenben van itt az ideje. Pár szabad időpontom még van konzultációra a következő hetekben, le is írom, ezeken mi történik.

Ha nem látod világosan, mit szeretnél, merre indulj, akkor a kérdezés elvére épülő módszereimmel tudok Neked segíteni. Engem alapvetően az vezérel, hogy megfejtsem a motivációidat, és ezáltal segítsek Neked is rálátni az ideális megoldásaidra.

Felmérem az értékeidet, és rájuk is világítok. Nem bújhatsz el az elől, ami ott rejlik benned, itt az ideje, hogy mindezt felvállald önmagad, illetve mások előtt is.

Mivel ismerem nemcsak az álláskeresői oldalt, hanem a munkáltatóit is, látom a tendenciákat, elvárásokat, lehetőségeket, így segítelek a piacod felmérésében, és meglátni benne a Te lehetséges helyedet.

Mindezek mentén, álláskeresési stratégiát és cselekvési tervet építek fel számodra, amely nemcsak, hogy segít Téged, hanem a munkáltatói oldalon szerzett tapasztalataimat bevetve, teljes mértékben alkalmazkodik az elvárásokhoz is.

Megmutatom azokat a módszereket, amelyeknek köszönhetően láthatóvá válsz a munkaerőpiacon. Kiemelt szerepet kap ezek közt a LinkedIn-jelenléted és a CV-d is.

Legvégső lépésként pedig, segítek felkészülni az állásinterjúra, és próba-interjúztatlak is.

Fontos, hogy tudd: a konzultációkat, szolgáltatásaimat sávos csomagokban állítottam össze, így annak megfelelően választhatod ki a számodra megfelelőt, hogy pontosan mire van szükséged.

Miért fontos a munkavállalói márkaépítés a sikeres álláskereséshez?

Ha jelenleg a váltásra, új munkára vágyók táborát erősíted, akkor:

  • Az, hogy munkát találj, most épp a főállásod! Vagyis időt, energiát kell beletenned a sikerbe, pont úgy kell dolgoznod, mintha a szakmádban tennéd.
  • Ilyenkor a személyed, a szakmai tudásod, a tapasztalataid együtt egy márkát alkotnak, azaz TE MAGAD kerülsz piacra, és magadat kell vonzóvá tenned munkavállalóként.

Erre az elsődleges és legfontosabb felület a LinkedIn, a CV-d csak ezután következik a sorban, ahogy az interjú is.

Mit nyerhetsz vele, ha megfelelő profillal vagy jelen a felületen?

1. A LinkedIn lehetőséget ad, hogy megmutasd magad szakmailag... És ezzel együtt emberileg is, hiszen az elhelyezkedésedkor a személyiséged is számítani fog.

2. Amikor láthatóvá válsz, az a kapcsolatok építésében is segít. Mivel organikusan rendkívül gyors terjedést tesz lehetővé, könnyedén juthatsz el a megfelelő munkáltatóhoz egy-egy tartalommal. Ha ITT MÁR LÁTOTT valaki, számítani fog később, akár a kiválasztási folyamat során is.

3. Adott esetben, meg is keresnek majd RELEVÁNS ajánlatokkal. Az „Open to work” címke használatával és hozzá egy hatásos, látható, egyben professzionális profillal ezt is elérheted.

Ismerem a módszereket, amelyek láthatóvá tesznek

Köszönhetően annak, hogy munkáltatói oldalról is rendelkezem tapasztalatokkal, pontosan tudom, MIT és MILYEN METÓDUS szerint keresnek mind a recruiterek, mind a cégvezetők. Tudom, mi vonzó számukra és mi alapján hozzák a döntéseiket. Ezt a tudásomat is alkalmazom akkor, amikor Neked segítek a LinkedIN-jelenlétedet újragondolni annak jegyében, hogy láthatóvá válj a munkaerőpiacon!

Mi jön akkor, ha már tudod, hogy szeretnél mentorálást, tudod, hogy szeretnél konzultálni velem, és vissza is tértél a nyaralásról?

Itt az egész augusztus, hogy elindulj velem a megvalósítás útján. Nem fogok helyetted megtenni semmit, de a lehetőségek, a módszerek, amelyeket megmutatok Neked, segítenek, hogy:

  • FÓKUSZÁLJ: vagyis azt az egy pontot tartsd mindig szem előtt, azt az egyetlen célt, ahová el akarsz jutni.
  • TERVEZZ: a cél eléréséhez szükséges útvonal pontosan meglegyen, és magabiztosan végigjárhasd.
  • FELKÉSZÜLJ: ha most elbizonytalanodtál, és úgy érzed, fogalmad sincs, mit akarsz, segítek megtalálni az irányodat.
  • NYOMD A GOMBOT: azaz innentől teljes gázzal haladj előre az általad vágyott, ideális karrierlépcső és új pozíció felé.