Pointman Kft.

TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ!

Munkaügyesből HR szakember a vendéglátásban

Mivel az Ügyfél kollégája munkaügyi és pénzügyi tevékenységében már bizonyított, megbízható, ismeri a folyamatokat, munkaköröket és kollégákat, így evidens volt, hogy a cégvezetés a munkaerő toborzást és kiválasztást is rábízza. Itt viszont nehezebben ment az elvárt teljesítés, ami jelöltvesztéssel, feladatok el nem végzésével járt.

Mi az oka?

A 2 tevékenység más képességeket feltételez, időmenedzsment és szaktudás nélkül a munkaidő szűkössége az elvárt teljesítménnyel szemben alulmaradt. Bár a legjobban a HR-es kolléga szerette volna, ha minden fronton helytáll, de a „nem-megfelelés” okozta frusztráltság ezt még jobban akadályozta. A szektorban amúgy is nagy a verseny: kevés a szakember, magas fizetéseket kérnek, 2-3 havonta váltanak, akár időszaki munkák okán is. Így beindult az ördögi kör.

Munkaügyesből HR szakember a vendéglátásban - 1. kép

Megoldás

Mivel a vezetés a kollégába és nem új HR-es munkatársba kívánt fektetni, így a következőket láttam megoldásnak: mélyinterjú során megismerkedtem a kollégával és lehetőségeivel; coaching eszközökkel felszínre hoztam képességeit és megerősítettem benne azokat, majd motiválttá tettem őt az előtte álló kihívásra.

Ezután egy hatékony, a kolléga teljesítőképességére szabott munkaerő-keresési folyamatot állítottam össze, amelyet megtanítottam neki úgy, hogy azt egy pár hétig együtt végeztük és értékeltük, mind a folyamatot, mind pedig az Ő teljesítményét, motivációját, a toborzás KPI-okat.

Eredmény

Önmagában eredmény, hogy az Ügyfél képezte kollégáját, aki így jobban rálátott a működésre; nagyobb felelősséget kapott, amit megszolgált; s ez a tény másokat is inspirált és motivált a vállalatnál.

A kolléga fejlesztése alatt a beérkező pályázatok feldolgozásában naprakészséget sikerült elérni, pár héten belül pedig a nyitott munkaköröket betölteni. Küldetésem után is több potenciális jelölt került a kiválasztás utolsó körébe, több jelöltet is sikerült felvenni, mint azelőtt. Így a vállalat a tervezett növekedését elérte.

Hasonló problémám van. Tudunk beszélni?