Pointman Kft.

TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ!

Pár főről 40 főre gyorsan

Egy frissen alapított tanácsadó cég életében hamarabb érkeztek az aláírt megbízások, mint ahogyan az azt megvalósító csapat felállt volna. A piac egyébként is tombolt, beindult az igény a szóban forgó tanácsadásra. Így extra gyorsan kellett toborozni, és még ennél is gyorsabban nagy beválási %-kal kiválasztani azon kollégákat, akik pár hónap múlva már egy csapatként a megbízásokon dolgoztak.

Hogy hogyan érhettük el a kívánt célt?

Ez egy igazi csapatmunka volt a cégtulajdonossal és a már ott dolgozó kis létszámú szakemberrel. Az én feladatom a HR szakmai támogatás és a teljes folyamat menedzselése az ötletbörzétől az új belépők próbaidő végi értékeléséig.

A korábbi tapasztalatokon alapuló kreatív folyamatok meghozták a megoldást, ami egy ún. kiterjesztett ajánlási rendszer lett. Bárki, aki hallott a programról, ajánlhatott jelöltet. A munkáltató a módszert kommunikációval, online rendszerrel és ajánlási jutalommal megtámogatta.

Pár főről 40 főre gyorsan - 1. kép

Eredmény

A rendszer bevezetése után pár hét alatt megjelent nagy létszámú önéletrajzot naprakészen feldolgozhattuk, a jelölteket előszűrtük és a teljes toborzás-kiválasztás folyamatot egy rendszerben nyomon követhettük.

Eredményeképp pár hónap alatt egy termékeny csapat a megbízásokon már dolgozhatott is. Így a jelölteket ajánlók nem csak az új emberek belépésekor, hanem a sikeres próbaidő végén is megkaphatták megérdemelt jutalmukat. 

De a legnagyobb eredmény mégis az, hogy a gyors kiválasztás mellett arra is tudtunk figyelni, hogy mindkét fél 100%-os beválási százalékkal válassza egymást. Így több mint 5 évig fluktuációról sem lehetett beszélni.

Nem késleltetem a sikert!  Tudunk beszélni?

Hatékony munkaerő toborzás-kiválasztás

Hatékony munkaerő toborzás-kiválasztás

Teljeskörűen felkészítelek a munkaerő-keresésre, hogy látható legyél a munkaerőpiacon és magabiztos a fontos helyzetekben, miközben a munkáltatói márkád is erősítjük!

Ajánlatkérés Bővebben