Pointman Kft.

TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ!

Ügyfélélmény: AKI ELŐHOZOTT ENGEM

Amikor azt mondom, hogy a megoldás nem egy leírt tanácsban, hanem az egyénben lévő lehetőségben van, akkor pontosan azt a közös munkát értem ezalatt, amit egy kedves Ügyfelem ügyfélélményében oszt meg veletek, velem.

Hálásan köszönöm sikersztoriját és a referenciát rólam. Jó érzés tudni, hogy az, amit odaadással végzek Ügyfeleim felé, az az Ő sikereikben megtérül.

Szerző: Szólás T. Miklós, operatív vezető, Projektcoach Consulting Kft.

Folyamat - Kérdezett és elhitte

A láthatatlan ember voltam, amikor felkértem Posfai Tündét, hogy tegyen láthatóvá. Bár magam is munkaerőpiaci szakértőnek tartom magam, szükségem volt valakire, aki elhitte, hogy szükségem van a segítségére.

Nem oktatott ki. Nem vitatkozott. Nem adott olyan ötleteket, amelyekre rég megvolt a kifogásom.

Csak kérdezett. De nem akárhogyan, hanem olyan őszinte érdeklődéssel, hogy arra nem lehetett sablonos válaszokat adni. Gondolkodásra késztetett, miközben olyan bizalmi helyzetbe hozott, amelyben nem is elégedhettem meg a "gyors és helyes", lezáró jellegű válaszokkal.

Olyan tükröt tartott elém a visszajelzéseivel, amelyben legalább már a magam számára láthatóvá váltam, és le tudtam tenni azokat a kliséket, amelyekkel a láthatatlanság feltételezéseinek akartam addig megfelelni. Elvesztettem a túlzott önbizalmamat, és bátorságot kaptam helyette. Le mertem tenni a "mindent meg tudok csinálni" és a "mindenki csak nyerhet velem" hozzáállást, és komolyan meg tudtam határozni, hogy ki vagyok. Hogy ki az alapja mostantól az engem övező feltételezéseknek.

Probléma - A láthatatlan munkaerő voltam

Amikor valaki többször bejárta a szamárlétrát, volt már vállalkozó és igazgató, több területen is ismert szakértő, megbízható és lojális, akkor hajlamos elégedetten hátradőlni aktuális bársonyszékében - legalábbis ilyen feltételezések alakulnak ki róla a piacon. Hogy ő az, akinek a tudása, tapasztalata és elkötelezettsége megfizethetetlen. És különben sem menne állásba, vagy ha mégis, akkor csak a legmagasabb vezetői pozícióba. Eltűnik a piacról.

Ügyfélélmény: AKI ELŐHOZOTT ENGEM - 1. kép

Eredmény - A láthatóság magabiztossága

Minél tökéletesebben láttam magam Tünde tükrében, annál közelebb kerültem ahhoz az álláshoz, amit valójában keresek a munkaerőpiacon.

De ettől a feltételezések nem alakultak át, és én megint hátradőltem, hogy "nincs mit tenni".

És itt jött a szakkolléga segítségének a lényege: Ő akkor is tovább kérdezett, amikor én már lezártnak tekintettem az együttműködésünket. Hetente megforgatta bennem a tüskét, hogy vajon mit tettem azért, hogy híre menjen annak, mit képzelek én magam a munkaerőpiaci helyzetemről. És nem hagyta, hogy beledőljek a régi munkahelyem kényelmébe.

Nem, nem kaptam mankót ahhoz, hogy mit kell tennem, ezért nem volt semmi, aminek ellenállhattam volna, hogy elszabotáljam az eredményt. Csak kérdéseket kaptam.

És amikor az első embernek elmondtam, hogy ki vagyok és mit tudok, annak az embernek már nem volt kérdése. Nem kellett bizonygatnom semmit, biankó ajánlatot kaptam egy olyan állásra, amit én találhattam ki magamnak.

Tündétől nem kész megoldást kaptam. Hanem magamat kaptam, szabad szemmel is jól látható kivitelben. Ez az, ami többet ér minden pénzért kapható szolgáltatásnál. Köszönöm!

Ügyfélélmény: AKI ELŐHOZOTT ENGEM - 2. kép

Készítette: Szólás T. Miklós, operatív vezető, Projektcoach Consulting Kft.