Pointman Kft.

TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ!

Irodamenedzser keresése szolgáltató céghez

A szolgáltató cég részmunkaidős iroda menedzseri tevékenységre kereste új kollégáját. A munka nagy része bárhonnan elvégezhető, a többinél az irodai jelenlét fontos. Igen vonzó lehetőség akár egy álláskereső diáknak vagy kisgyermekes anyukának. Eddig minden jól is hangzik. Az Ügyfél nagy látogatottságú Facebook oldalán már hirdette a pozíciót, mégsem érkezett jelölt.

Mi volt a gond?

Ennél a pontnál kapcsolódtam be a keresésbe, de kértem, hogy térjünk vissza a “kályhához”.

Kiderült, hogy a munkaidő rugalmasságát a tevékenységek és a határidők határozzák meg, ami egy fix időpontban iskolába járó diáknak egyáltalán nem felel meg. A munkarend kvázi előre 1 héttel látható. Tovább nehezítette a helyzetet, hogy különböző személyiségű és időbeosztású kollégákkal kellett együttműködnie az új munkavállalónak.

Irodamenedzser keresése szolgáltató céghez - 1. kép

Megoldás

A munkaerő-igény felmerülésénél elengedhetetlen a munkaköri specifikáció részletes átgondolása, hiszen az segít a jelölt célcsoport meghatározásánál.

Eredmény

Miután ezt az Ügyféllel részletesen átbeszéltem, a célcsoportot közösen könnyebben meghatároztuk. Így már könnyű dolgom volt, hogy a toborzási csatornákat is kilistázzam. A álláshirdetést átfogalmaztam, s azon célcsoportot szólítottam meg, aki részmunkaidőt keres és nagy rugalmassággal bír.

Így az Ügyfél várakozásának ellenére rövidebb idő alatt megtalálta az ideális csapattagot. A kisebb keresés idő alatt pedig a tanácsadók könnyebben vészelték át az új kolléga hiányát, ami nem járt határidők be nem tartásával vagy bevétel kieséssel.

Hatékony munkaerő toborzás-kiválasztás konzultációs csomag

Hatékony munkaerő toborzás-kiválasztás konzultációs csomag

A konzultáció után magabiztosan keresheted, s jó eséllyel, meg is tartod majd új kollégád!

Ajánlatkérés Bővebben