Pointman Kft.

TEDD MAGAD LÁTHATÓVÁ!

Növekvő vállalat az IT szektorban

A cégnek már az első évre közel 50 nyitott munkaköre és a további évekre is szép létszámtervei
voltak. Azonban olyan IT-s munkakörökre kerestek, amelyre mások is, miközben szakemberhiány
volt.

Mi lett a megoldás?

A fő probléma az volt, hogy a vállalat számára potenciális jelöltek a munkahelyükön épp jól érezték magukat és nem akartak váltani. Álláshirdetést nem néztek, a napi szinten kapott ajánlatokra pedig nem reagáltak. Más irányból kellett közelíteni a megoldást: a céget hosszú távú gondolkodásra állítottam át, ami már a toborzásnál elkezdődött.

A toborzás nem csupán a HR terület feladatává, hanem az összes, de főleg a nyitott munkakörök vezetőivé is vált. Célja pedig a személyes kapcsolatok kialakítása lett az álláshirdetések, a munkaerő-közvetítők próbálkozásai helyett. A feladatnövekedés sem a HR, sem a vezetők számára nem okozott gondot, mert érezték, hogy önmaguknak segítenek.

Eredmény

Az egyik fő eszköz olyan szakmai meet-up-ok szervezése lett, ahová mind pályakezdő, mind pedig tapasztalt potenciális jelöltek megjelenhettek. A találkozókon az értékteremtés melletti fő cél az ismerkedés volt a konkrét állásajánlatok helyett.

A vendégek minden alkalommal pozitív élményeket szereztek, és szakmai közösségek, személyes kapcsolatok kezdtek el kialakulni. A vállalat többek között ezzel a stratégiai céllal érte el növekedését, amit a piacon mások is megirigyeltek.

Szeretnék hasonló stratégiát, s cégemmel láthatóvá válni a munkaerőpiacon. Egyeztessünk!

Hatékony munkaerő toborzás-kiválasztás konzultációs csomag

Hatékony munkaerő toborzás-kiválasztás konzultációs csomag

A konzultáció után magabiztosan keresheted, s jó eséllyel, meg is tartod majd új kollégád!

Ajánlatkérés Bővebben